Pokud se rýže osolí později než po určité době, bude pilaf mdlý.
Kdy solit rýži na pilaf / Kolage: My, foto: pixabay
Co se naučíte:
- Kolik soli přidávat do rýže
- Kdy přidávat sůl do rýže
Pilaf je velmi chutný pokrm. Mnoho lidí si myslí, že je velmi snadné ho uvařit, ale ne každý dokáže pilaf úspěšně uvařit. Ukazuje se, že chuť ovlivňuje i to, v jaké fázi se do pilafu dává koření. V článku Mya se dozvíte, kdy pilaf solit, na začátku nebo na konci, aby byl neuvěřitelně chutný.
Kdy do pilafu přihodit koření
Podle klasického receptu je třeba maso nejprve osmahnout s mrkví a cibulí. Poté je třeba přidat sůl, pepř a další koření. Pilaf osolte a opepřete několik minut před tím, než do něj nasypete rýži. Jsou kuchaři, kteří rádi solí až po nasypání rýže, ale před jejím zalitím vodou.
Zkušené hostitelky nedoporučují sypat sůl 5 minut před koncem vaření. V tomto okamžiku se rýže nedá míchat a všechno koření zůstane na povrchu a pilaf bude mdlý.
Kolik soli je potřeba na vaření rýže
Pokud vás zajímá, kolik soli potřebujete na 1 šálek rýže na pilaf, musíte nejprve zjistit, kolik rýže je v jednom šálku.
Pokud je fazetová sklenice určena pro 250 mililitrů vody, bude obsahovat 200 gramů rýže. Velká sklenice o objemu 290-300 mililitrů bude obsahovat 245-250 gramů rýže.
Kolik soli dát do rýže na pilaf:
- 200 g rýže – 1 čajová lžička soli;
- 400 g rýže – 2 lžičky soli;
- 500 g rýže – 2,5 lžičky soli;
- 900 g rýže – 4,5 lžičky soli;
- 1 kg rýže – 5 lžiček soli.
Bude vás také zajímat:
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.