Úspěšný a velmi rychlý recept na přípravu korejské mrkve.
Korejská mrkev / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Pokud jste ještě nezkoušeli uvařit korejskou mrkev doma, pak vám tento recept přijde vhod. Salát dopadne velmi chutně a speciální zálivka ho udělá ještě chutnějším. Takovou mrkev můžete snadno připravit jako přílohu k večeři nebo domácím párkům.
Mimochodem, v případě potřeby můžete přidat nejen černý, ale i červený pepř, uvádí My s odkazem na yulia.senych.
Korejská mrkev – recept
Složení: 1:
- mrkev 500 g
- sůl 0,5 lžičky.
- ocet 2 polévkové lžíce.
- rostlinný olej 4 polévkové lžíce.
- česnek 2-3 stroužky.
- cukr 1 lžička.
- černý pepř
- koriandr
- muškátový oříšek (na špičku nože)
Mrkev oloupejte, opláchněte a nastrouhejte na speciálním struhadle.
Oloupejte česnek a nastrouhejte ho k mrkvi na jemném struhadle.
Přidejte cukr, sůl a ocet.
Mimochodem, aby byla mrkev šťavnatější, můžete ji předem na hodinu namočit do studené vody.
Na pánvi rozehřejte rostlinný olej, přidejte potřebné koření a touto směsí zalijte mrkev.
Salát dejte na 3-4 hodiny do lednice a můžete podávat.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video o přípravě korejské mrkve:
Kdo je yuliia.senych?
yuliia.senych je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. K odběru yuliia.senych se přihlásilo více než 50 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.